02 mart.

ILUMINATUL CU BANDA LED PENTRU ELEMENTE DIN MARMURA SI INOX

ILUMINATUL-CU-BANDA-LED-PENTRU-ELEMENTE-DIN-MARMURA-SI-INOX

Exista in multe interioare locuri intunecate care nu au lumina naturala si este destul de greu sa le folosim in scop util sau macar sa le infrumusetam ca sa nu para sumbre. Astazi cu tehnologia led si cu orice material transparent/translucid putem crea ferestre artificiale prin care toata ziua sa facem sa para ca straluceste lumina soarelui spunand adio locurilor intunecate. Dar din fericire, cu iluminatul led, nu obtinem doar lumina mai multa ci o explozie de culori, bun gust, un ambient de vis si de ce nu, atingerea perfectiunii pana la nivelul de arta.

Ne place ce este frumos deoarece ne relaxeaza ochii si mintea iar corpul nostru raspunde pozitiv mental, fizic si comportamental atunci cand nivelul de iluminat este optim.  Combinand arta iluminatului cu benzi led, cu obiecte de arta in sine, pana unde credeti ca va ajunge frumusetea si beatitudinea de culori care ne va uimi mintea si ne va acapara privirea?

Sculpturile din marmura, adevarate opere de arta,  pe langa valoarea lor intrinseca, „imbracate” cu un iluminat led indirect, creaza o ambianta intima in jurul lor invitandu-te la visare. Intr-un asemenea decor plin de mister si cu puternica incarcatura emotionala, imaginatia te poate purta in trecutul siluetelor de marmura aflate langa tine, si prinzand viata, iti vor putea depana povestea venirii lor pe lume.

Designerilor le place, atunci cand au mana libera, sa foloseasca elemente facute din materiale care reprezinta durabilitate in timp si au o eleganta aparte. Vorbim de materiale cum sunt marmora (indiferent de culoare) si inoxul. Nu se folosesc impreuna ci fiecare in parte dau un stil propriu locului unde sunt puse dar ambele se pot folosi cu un iluminat led care sa le mareasca valoarea lor intrinseca si sa le transforme intr-un decor de basm si reverie. Iesi in curte seara si susurul odihnitor al apei tasnind dintr-o fantana arteziana din marmura aflata in mijlocul unui bazin, te relaxeaza imediat. Dar, mai este ceva ce te atrage spre banca de langa bazin. Un joc de lumini plin de culori, care ai senzatia  ca pleaca din apa din bazin cat si de sub fantana, dau marmorei o stralucire greu de descris in cuvinte. Usurinta cu care s-a putut obtine spectacolul de lumina si culoare din curtea ta, o datorezi benzilor led folosite si in general tehnologiei led.

Spuneam mai sus ca si inoxul, datorita rezistentei si frumusetii lui, este preferatul pentru amenajari atat interioare cat si exterioare. Dupa ce lumina zilei se stinge, inoxul folosit la decoratiuni exterioare, ajutat cu benzi led colorate sau albe isi poate pastra si noaptea reflexele stralucitoare. In interior, in general bucatariile abunda de inox iar montajul unor benzi cu led in blaturile de lucru sau sub unele rafturi de mobilier creaza acea ambianta placuta de casa primitoare dar si o stralucire sarbatoreasca care iti poate da o perpetua senzatie de bine, facandu-ti viata mult mai frumoasa.

Daca astazi am insistat asupra unor combinatii dintre iluminatul led si marmora sau inox, facute pentru a crea ochiului privelisti deosebite, asta nu inseamna ca acest tip de iluminat are nevoie neaparat de asemenea alaturari, ca sa creeze lucruri minunate. Este suficient sa ai putina imaginatie caci benzile led te pot ajuta sa ti-o transpui rapid in realitate iar realitatea sa devina o placere de vis.

Lasă un răspuns